De school

Stichting Just Let it Happen zet zich in voor de Kaa Kolli Kemo Nursery school voor kansarme- en weeskinderen in het dorpje Sukuta Sanchaba, Gambia. Hierboven zie je een foto van de huidige school.

 

Op dit moment zijn er 3 klaslokalen waar in totaal zo'n 70 kinderen les krijgen van 3 t/m 7 jaar. In 2018 toen we met de stichting zijn begonnen was ons doel, de bouw van een tweede school, waardoor kinderen tot 12 jaar op deze school konden blijven. Dit was een prachtig idealistisch doel, alleen we zijn erachter gekomen dat dit nog een stapje te ver was.

 

Vanwege persoonlijke omstandigheden is de stichting een tijdje uit de lucht geweest. Gelukkig ging het project in Gambia gewoon door. Van alle opgehaalde donaties konden de leraren gewoon maandelijks betaald worden en konden de kinderen naar school blijven gaan. 

We hebben onze prioriteit voor de komende tijd bijgesteld. We gaan ons voorlopig eerst richten op het behoud van de huidige kleuterschool. Dat houd in dat we doorgaan met het zoeken van sponsoren voor:

- het salaris van de leraren

- het schoolgeld van de kinderen (na de derde klas)

- schoolmaterialen 

  1. Een kind sponsoren voor 55 euro per jaar. Hier worden dan schoolspullen voor gekocht zoals boeken en een schoolkostuum. Het mooiste is als je een kind meerdere jaren achter elkaar kan sponsoren zodat het kind tot zijn/haar 12e jaar de school kan afmaken. 

  2. Een salaris van een leraar voor  een langere tijd sponsoren. Dit gaat om een bedrag van 80 euro per maand. Hiervan kan een leraar een maand lang de kinderen les geven en zelf ook zijn/haar gezin onderhouden. 

  3. Vanuit jouw talent, kwaliteit, mogelijkheden ons helpen. Iedereen is welkom om een eigen initiatief te starten op geld in te zamelen in je buurt, je sportschool, op je school etc. Je bent van harte welkom ook op deze manier een bijdrage te leveren.

Wij werken volledig vrij van vergoedingen voor onszelf en voor anderen. Alle donaties die we ontvangen gaan rechtstreeks naar het project zonder tussenkomst van andere stichtingen of organisaties.