top of page

hoe het begon

Kinderen in Gambia just let it happen
vader en zoon in gambia just let it happen

 

 

In 2014 vroeg mijn vader of ik met hem meewilde voor een vakantie naar Gambia. Dat aanbod sloeg ik niet af en we hebben het vliegtuig gepakt. In het hotel waar we verbleven ontmoetten wij toen één van de obers: Basiru Saidykhan

 

 

Hij vertelde over de school die hij opgericht had in 2004 en nodigde ons uit om een kijkje te komen nemen. Hij is begonnen met deze school voor de weeskinderen en de kinderen van de allerarmste gezinnen in het dorp die anders geen kans hadden om naar school te gaan.

school gebouwd door just let it happen

 

 

Toen hij begon in 2004 gaf hij les aan 7 kinderen en waren er geen stoelen, tafels of schoolmaterialen. Hier was geen geld voor maar hij gaf de moed niet op en roeide met de riemen die hij had. Hij is toen begonnen met het schrijven op de muur. Ik was geraakt door zijn grote liefde die hij voor de kinderen heeft en hoe hij zich volledig heeft ingezet om een toekomst te kunnen bieden voor deze kinderen. Nu 10 jaar later staat er een schoolgebouw met 3 klassen, zitten er 60 leerlingen op de school en runt hij de school samen met 3 andere leraren. Er wordt onderwijs gegeven aan kinderen van 3 t/m 7 jaar.

 

Hij vertelde me zijn wens.

Op dit moment is het zo, dat wanneer de kinderen 7 jaar zijn, ze niet verder kunnen gaan met school. De ouders hebben in de meeste gevallen geen geld om vervolgonderwijs te kunnen betalen. Zijn grote wens is een tweede schoolgebouw te bouwen zodat de kinderen door kunnen blijven leren tot ze 14 jaar zijn. Hiervoor is een nieuw schoolgebouw nodig.

Ik besloot Bas te helpen om geld in te zamelen voor dit schoolgebouw. Samen met Bart ben ik naar Gambia toe gegaan om een documentaire op te gaan nemen. We hebben allerlei interviews gedaan met  de leraren van de school en ouders van de kinderen.

Wat we hier allemaal meegemaakt en beleeft hebben is voor ons een levens-veranderende ervaring geworden.

 

We hopen natuurlijk dat we door het laten zien van deze documentaire, aandacht kunnen krijgen voor dit project waardoor we dit prachtige plan samen met elkaar kunnen gaan realiseren.

bottom of page