top of page

Minke

In 2014 ging ik voor het eerst op reis naar Gambia samen met mijn vader en maakte ik daar voor het eerst kennis met het Gambiaanse leven. Maart 2018 was ik er voor de tweede keer, voor het opnemen van de Just Let it Happen film-documentaire. 

Ondanks de zware en armoedige levensomstandigheden waar de mensen in leven, merkte ik vooral op hoe groot de liefde is die de mensen voor elkaar hebben. De warmte, de vrolijkheid en verbondenheid met elkaar straalde letterlijk door de mensen heen.

Wat we daar vaak hoorden, het maakt niet uit wat je gelooft, wat je huidskleur is, we zijn er voor elkaar en steunen elkaar als broeders en zusters.

Met al mijn liefde zet ik mij in voor dit project om bij de kunnen dragen aan een betere toekomst van kinderen in Gambia. 

Bart

Mijn naam is Bart en woon ook in Groningen. Toen Minke me eind 2017 vertelde over Gambia en haar plannen om Basiru te helpen bij het bouwen van een nieuwe school hoefde ik eigenlijk niet lang na te denken. Er was echter één probleempje. Ik had nog nooit gevlogen en zag er best wel tegenop. Maar hoe meer Minke over haar plannen en Gambia vertelde, hoe enthousiaster ik werd om haar en Basiru te gaan helpen.

Zo kon het gebeuren dat ik in maart 2018 samen met Minke naar Gambia afgereisd ben voor het maken van een filmdocumentaire. Het werd een reis om nooit meer te vergeten.

John

John van den Bosch.jpg

John van den Bosch (1955) is geboren in Australië en opgegroeid in Rotterdam. Na zijn Mulo.B en Wiskunde MO-A opleidingen ging hij in Militaire Dienst. Daarna werkte hij bij een toeleverancier voor de bouw. Tijdens deze periode deed hij een studie Bouwkunde aan de HTS in Dordrecht, en een avondstudie Interne Bedrijfsorganisatie en Bedrijfseconomie.

In 1982 startte John als zelfstandig ondernemer met een bouwkundig teken-en adviesbureau en stapte na een jaar over naar het reclame-productievak. In 18 jaar tijd bouwde hij zijn bedrijf vervolgens uit tot één van de toonaangevende reclameproductiebedrijven van Nederland met grote klanten zoals Shell, General Motors, Eneco en Center Parcs.

 

Daarnaast was hij oprichter, secretaris en voorzitter van de Coöperatieve Inkoopvereniging en vakraadslid van de branchevereniging voor reclameproductiebedrijven.

In 2000 zette hij een nieuwe koers in door te starten met een Amerikaanse sign-franchise licentie voor Nederland. Hij bouwde deze onderneming met één vestiging uit tot een organisatie met 19 vestigingen in Nederland, België, en Duitsland. Eind 2008 heeft John hiervan afscheid genomen om nieuwe wegen in te slaan.

John heeft een grote affiniteit met educatie en heeft in zijn leven vele malen een grote verscheidenheid aan kennis tot zich genomen maar ook vele malen zelf onderwezen, gecoacht en getraind.

Het geluk, de groei en de voldoening die dit geeft zou een basisrecht moeten zijn voor elk kind op aarde.

Toen ik op een mooie Ski-vakantie Minke en Bart ontmoette en van hun project vernam was ik meteen enthousiast voor hun project.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen mij gevraagd werd om in het bestuur van de stichting te willen deelnemen.

bottom of page